20.07.2024 | Novák Jaroslav

B-tým: Remíza 2:2 s rezervou Dukly Praha

B-tým Sklářů ve svém čtvrtém přípravném utkání remizoval na hřišti v Roudnici nad Labem se svěřenci trenéra Zorana Šupiče, třetiligovým týmem FK DUKLA PRAHA B.

V samotném úvodu Dukla hned dvakrát ohrozila branku teplického Matěje Čechala, ale byli to opět Skláři, kteří se stejně jako v předchozích přípravných utkáních ujali vedení. V nepřehledné skrumáži v pokutovém území se nejlépe zorientoval Mohamed Yasser a z otočky prudkou přízemní střelou k levé tyči nedal brankáři Gothardovi žádnou šanci - 0:1.

Ve 25.minutě to byl opět egyptský snajpr v teplickém dresu, který si nejvýše naskočil na rohový kop Matyáše Korselta a obrana Dukly jen s vypětím všech sil zabránila dalšímu gólu ve své síti.

O 10 minut později se podařilo Dukle vyrovnat. Brankář Čechal nejdříve skvělým způsobem vyrazil prudkou střelu z těsné blízkosti, ale další střele z kopačky Hynka Hýbla již bez pomoci svých spoluhráčů zabránit nedokázal – 1:1.

Dvě minuty po změně stran předvedl odvážný průnik po levém křídle Jakub Emmer. Jeho zpětnou přihrávku, která doslova "měla oči", ale ideálně netrefil v rychlosti nabíhající Matyáš Vachoušek a tak parádní akce bohužel tentokrát neskončila kýženou vedoucí brankou Sklářů. Té se nakonec tepličtí dočkali v 63.minutě. Jonáš Bzura milimetrově přesnou průnikovou přihrávkou našel v šestnáctce Dukly Pavla Šimonovského, ten prodloužil na lépe postaveného Lukáše Podaného, který parádní akci těchto tří jmenovaných borců zakončil parádním lobem k levé tyči Gothardovi svatyně – 1:2.

V 73.minutě mohli Skláři vstřelit třetí branku, když stoper Patrik Kolář centr Jakuba Porta z pravé strany poslal hlavou jen několik centimetrů nad břevno branky Dukly. Pražané srovnali v 78.minutě po brance Alexandra Magdiho, který získal míč nešťastně propadlý skrz teplickou obranu a bez větších problémů tváří v tvář obstřelil vyběhnuvšího brankáře Honzu Grümanna – 2:2.

V 88.minutě mohl o vítězství Teplic rozhodnout aktivní Pavel Šimonovský, který v obrovské šanci nadvakrát z těsné blízkosti neprostřelil brankáře Dukly Filipa Váchu.

Další přípravný duel čeká B-tým Sklářů příští sobotu 27. 7., kdy od 10:30 hrají na hřišti dalšího třetiligového soupeře, tentokrát na hřišti svěřenců trenéra Dominika Rodingera, šestého týmu skupiny A uplynulého ročníku Fortuna České fotbalové ligy, týmu SK SOKOL HOSTOUŇ.

FK DUKLA PRAHA B vs. FK TEPLICE B - 2:2 (1:1)

Branky Teplic: 16. Yasser (bez asistence), 63. Podaný (as. Šimonovský).

Sestava Teplic - 1.poločas: Čechal - Danihel, Audinis, Slivka - Port, Emmer, Köstl, Korselt, Labík - Yasser, Vachoušek M.

Sestava Teplic - 2.poločas: Grümann - Port, Slivka, Audinis (57. Kolář), Danihel (68. Korselt) - Váňa, Pokorný, Podaný - Šimonovský, Vachoušek M., Emmer (57. Bzura).

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:

Střely na branku 4:6 (1:3, 3:3)

Střely mimo branku 6:7 (4:1, 2:6)

Střely zblokované 4:10 (1:4, 3:6)

Střely celkem 14:23 (6:8, 8:15)

Vyložené šance 1:3 (0:1, 1:2)

Rohy 1:4 (1:2, 0:2)

Ofsajdy 3:0 (1:0, 2:0)

Fauly 9:15 (7:7, 2:8).

Banner Ustecký kraj Banner Ustecký kraj