04.08.2024 | Novák Jaroslav

B-tým: Výhra nad devatenáctkou pražské Slávie

​B-tým Sklářů neprohrál ani v posledním přípravném utkání před začátkem nového soutěžního ročníku 3.ligy. Tentokrát zvítězil 3:2 v Roudnici nad Labem nad účastníkem nejvyšší Celostátní dorostenecké ligy, svěřenci trenéra Jaroslava Machače, týmem SK SLAVIA PRAHA U19.

Úvodní příležitost přišla v 8.minutě utkání před brankou Slavie, kde získal míč Jakub Emmer, šikovně se uvolnil, ale v cestě míče do své sítě zabránila na poslední chvíli obrana sešívaných.

O 2 minuty později šli Skláři do zaslouženého vedení. Pavel Šimonovský předložil na pravé straně míč nabíhajícímu Jakubovi Horovi, který přesným centrem našel na vzdálenější tyči teplického kapitána Jakuba Emmera, pro kterého již nebyl problém skórovat pod padajícím brankářem Slávie - 1:0.

Druhá branka Teplic padla v 18.minutě po rychlém brejku po pravé straně. Nejdříve Jakub Hora krásným pasem vysunul u lajny "nastartovaného" Jakuba Emmera, který zpětnou přihrávkou našel Pavla Šimonovského a ten podruhé rozvlnil síť za zády slávistického brankáře - 2:0.

Další velká příležitost hráčů ve žluto-modrých dresech přišla ve 29.minutě. Stoper Daniel Danihel vysunul dlouhým pasem Jakuba Horu, ale jeho prudká střela jen těsně prosvištěla kolem levé tyče branky Slavie.

Ve 34.minutě se do obrovské šance dostal Matyáš Korselt, kterého parádní průnikovou přihrávkou vyzval ke skórování teplický kapitán Jakub Emmer. Bohužel tuto příležitost na poslední chvíli zneškodnil hostující brankář, který míč nakonec vyrazil na rohový kop Sklářů.

Do druhého poločasu oba hlavní trenéři výraznějším způsobem prostřídali. Třetí branku v utkání se v 55.minutě podařilo vstřelit Sklářům. Jonáš Bzura vysunul nabíhajícího Vojtu Pokorného, který se protisměrnou kličkou zbavil dotírajícího stopera v červeno-bílém dresu a krásnou střelou do levého horního růžku nedal slávistickému brankáři sebemenší šanci - 3:0.

Pak se také osmělili slávistické naděje a začaly stále výraznějším způsobem zaměstnávat teplickou defenzivu. Sebevědomí si Slávisté určitě zvedli v 58. a v 62.minutě, když po dvou rychlých brejcích dokázali snížil náskok Sklářů na 3:2. Pod oběma přesnými zásahy byla podepsána stejná dvojice hráčů v sešívaných dresech, skórující osmička a nahrávající sedmnáctka. V 68.minutě další nebezpečnou střelu slávistických mladíků skvěle vyrazil teplický brankář Matěj Čechal.

Skóre se již do závěrečného hvizdu nezměnilo a to ani po další akci aktivního Jakuba Emmera, který obešel několik hráčů soupeře a jeho střela jen těsně minula levou tyč branky Slavie.

NOVÝ ROČNÍK 3.LIGY zahájí B-tým Sklářů příští sobotu 10. 8. od 17:00 na přírodním trávníku hlavní hrací plochy Stadionu Františka Kloze proti svěřencům trenéra Zdeňka Haška, domácí týmu SK KLADNO.

FK TEPLICE B vs. SK SLAVIA PRAHA U19 - 3:2 (2:0)

Branky Teplic: 10. Emmer (as. Hora), 18. Šimonovský (as. Emmer), 55. Pokorný (as. Bzura).

Sestava Teplic - 1.poločas: Čechal - Hora, Danihel, Audinis, Kříž - Podaný, Köstl - Korselt, Emmer, Pokorný - Šimonovský.

Sestava Teplic - 2.poločas: Čechal - Port, Slivka, Audinis (59. Kolář), Hora - Váňa, Kříž - Pokorný (70. Šimonovský), Emmer, Bzura - Vachoušek.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:

Střely na branku 7:5 (5:2, 2:3)

Střely mimo branku 6:4 (4:1, 2:3)

Střely zblokované 6:5 (1:3, 5:2)

Střely celkem 19:14 (10:6, 9:8)

Vyložené šance 4:2 (3:0, 1:2)

Rohy 4:2 (1:1, 3:1)

Ofsajdy 5:2 (5:1, 0:1)

Fauly 20:15 (9:6, 11:9).

Banner Ustecký kraj Banner Ustecký kraj