14.08.2024 | Kryštof Burger

Jan Rezek: Kluci nahoře jsou v soubojích poctiví

Asistent trenéra Jan Rezek před zápasem na Slavii odpovídal na dotazy pro klubový web. Řeč přišla na návraty po zranění i psychickou pohodu kádru.

O víkendu vás čeká Slavia. Jak velkou vzpruhou je, že se před tímto utkáním konečně vyhrálo?

Pro tu psychickou pohodu je to dobře, neboť jsme i v předešlých utkáních byli minimálně vyrovnanými soupeři. Kluci pro to proti Liberci udělali maximum, máme konečně tři body a přidá to právě na té pohodě.

Dalo by se říct, že šlo o psychologickou práci? V týdnu před duelem s Libercem jste s hráči hodně mluvili

Pravdou je, že se snažíme mít individuální i skupinové rozmluvy. Myslím ale, že kluci byli stále zdravě nastavení a věřili si. Výhry visely na vlásku v Olomouci i Hradci, ale soupeři bohužel vždy daly o gól víc. V tři body z utkání proti Liberci jsme věřili.

Po roce se trefil Gning, v poslední době mi přijde, že je i všestrannější a soubojovější než býval. Chválíte ho i za to?

Netroufnu si říct, zda zrovna on chodí více do soubojů. Všichni kluci nahoře jsou v tom poctiví, my do nich vštěpujeme že do útoku i obrany se musí zapojit všichni. Abu je trochu jiný v tom, jak řeší herní situace, dokáže vybojovat i ztracený míč a nevzdá to. Podepsalo se to i na vítězném gólu.

Slavia musí vzhledem k účasti v Evropě více rotovat sestavu. Je to výhoda, nebo naopak komplikace kvůli horší čitelnosti jejich sestavy?

Oni mají natolik zkušený a fyzicky připravený tým, že je to vlastně jedno. To samé, co se týče šířky kádru. V podstatě každý hráč na jejich lavičce by si zasloužil i základní sestavu. Určitě to nebereme tak, že jsou nějak unavení, budeme hrát proti nejlepšímu týmu.

Co se kádru týče, jak to vypadá s tím teplickým a návraty po zranění?

Samozřejmě je příjemnější, když už nás trénuje zase 20. Je to jen dobře pro konkurenci v týmu, když se kluci vracejí. Ať jde o Filipa Havelku s Kevinem Zsigmondem, nebo Yehora Tsykala po karetním trestu.