09.08.2024 | Kryštof Burger

Josef Švanda: Věřím, že utkání s Libercem zvládneme co nejlépe

Josef Švanda se do základní sestavy A-týmu propracoval v minulém ročníku. V Olomouci nahrával na jediný teplický gól z kopačky Dana Trubače. Nyní vám s ním přinášíme krátký rozhovor směřovaný k domácímu utkání s Libercem.

O víkendu je tu náročný zápas s Libercem, jde o tým, který v létě dost posílil. Jak se na něj chystáte?

Je to podobné jako před každým jiným zápasem. Prošel mnoha změnami a ten kádr je i omlazený. Nemuselo by nám to jen uškodit, možná i naopak. Věřím, že to zvládneme co nejlépe, s Libercem se nám dařilo.

V Olomouci jsi nahrál na gól Dana Trubače, situace připomínala tvou velmi podobnou první ligovou asistenci. Hledáš tam ,,Truba‘‘ cíleně tímto způsobem?

Poprvé to byla víceméně náhoda. Dan Trubač mi ale od té doby říká, že je to místo kde se snaží být připraven. Ne že bychom na něčem byli domluvení, ale víme o sobě.

Ukazuje se, že umíš nahrát i na delší vzdálenost. Je to teď něco, co po tobě trenéři hodně chtějí?

Samozřejmě i v tréninku chtějí, abych to využil. Ne vždy to jde, ale snažím se míč co nejvíce dostávat do vápna.

V tabulce mají Teplice zatím 0 bodů. Cítíš ze hry či z tréninku že to můžete brzy zlomit?

Myslím, že jsme hodně ztratili kvůli našim chybám. Mohli jsme na tom být úplně jinak, ale takový je fotbal. Na druhou stranu můžeme porazit skoro kohokoliv a doufám, že to dokážeme už teď.

Takže věříš, že už to v sobotu prolomíte...
Bohužel nám ty tři zápasy nevyšly výsledkově, herně to však tak špatné nebylo, ale víme, že teď potřebujeme vyhrát. Výhodou je, že nastoupíme doma a mohou nám pomoci fanoušci. Věřím, že dorazí ve velkém počtu a všichni společně to zvládneme!