31.07.2024 | Kryštof Burger

Michal Bílek před zápasem s Olomoucí

Teplické fotbalisty čeká v sobotu zápas na hřišti Sigmy Olomouc, kde chtějí konečně bodovat. Před tímto duelem jsme oslovili s žádostí o rozhovor pro klubový web Michala Bílka.

V sobotu čeká Teplice výjezd do Olomouce. Jaké je teď v kabině nálada?

Po Spartě jsme byli dva dny smutní, ten výsledek 4:1 byl až nezasloužený. Sparta byla lepší, ale tohle bylo kruté. Od úterý se zase připravujeme na Olomouc a musíme získat nějaké body.

Loni jsi hrál často na kraji, teď jsi se zabydlel ve středu zálohy. Hraje se ti tam lépe?

Jestli hrát half-beka, nebo středního záložníka, je mi v podstatě jedno. Od mala jsem hrál více pozic. Ve středu zálohy jsem nastupoval i za béčko pod trenérem Šourkem v minulé sezóně.

V B-týmu jsi nahrál na dost branek, dá se i gól Teplic proti Spartě brát v podstatě jako tvoje asistence?

To bych rovnou mohl mít asistenci i na ten Vitíkův (smích). U té naší branky se ke mně dostal míč po autu od Lukáš Marečka a já chtěl dostat míč co nejrychleji do vápna. Kdyby jej Yasser na Haryho neprotečoval, tak to mají obránci Sparty. Je to hlavně jeho práce.

Posílání centrů dopředu je nyní tvůj hlavní úkol? Třeba i při standardních situacích…

I loni jsem z pozice half-beka hodně centroval. Měli jsme šance, ale bohužel jsme je někdy neproměňovali. Dan Fila měl skvělý výběr místa, takže jsem ty balóny mohl posílat i z hloubky hřiště. Teď je tam Abu, Yasser i třeba Sváťa, kteří mají podobnou typologii. Ať už to tam dávám já, nebo Hary a další krajní hráči, tak je náš cíl dostat míč co nejrychleji do vápna.

Je tento úkol jednodušší, když jsou na hřišti tři útočníci a nabízí se všichni?

Není to jen o tom. Záleží hodně na doplnění z druhé vlny, jestli si nabíháme i my střeďáci a krajní záložníci.