02.09.2022 | Novák Jaroslav

V neděli hostí B-tým v derby ústeckou Armu

V neděli 4. 9. 2022 hostí B-tým Sklářů v mistrovském utkání 5.kola Fortuna ČFL v severočeském derby FK ÚSTÍ NAD LABEM. Utkání má výkop dopoledne v 11:00 na přírodním trávníku fotbalového areálu v Dubí - Pozorce v Tyršově ulici čp. 303.

Jako hlavní rozhodčí utkání odřídí čtyřiatřicetiletý sudí Vít Nedvěd z Jirkova. Na čarách mu budou s praporkem asistovat pánové Tomáš Baum a Antonín Suchánek. Delegátem utkání je šestačtyřicetiletý Josef Váňa z Rakovníka.

Mapa hřiště ZDE.

FK ÚSTÍ NAD LABEM je aktuálním lídrem tabulky ČESKÉ FOTBALOVÉ LIGY po 4.kole s bilancí 3 vítězství a 1 remíza s celkovým skóre 12:4. 

Hlavním trenérem Army je šestačtyřicetiletý Dušan Tesařík. Dušan Tesařík je bývalým vynikajícím ligovým hráčem, který odehrál úctyhodných 256 mistrovských utkání v nejvyšší tuzemské soutěži a vstřelil v ní celkem 18 branek. Populární "Tesil" odehrál celých 9 ligových sezón Na Stínadlech ve žluto-modrém dresu FK Teplice, kde také působil také jako trenér mládežnických týmů Sklářů.

Nejlepším střelcem Army a momentálně i celé ČFL je exteplický David Černý s celkovým počtem 7 branek ze 4 utkání, když v posledních dvou utkáních proti rezervě Hradce Králové a také proti Benešovu zaznamenal pokaždé hattrick.

V aktuálním soutěžním ročníku FK Ústí nad Labem nejprve zvítězilo na hřišti FK Jablonec B 3:0. Ve 2.kole doma Arma remizovala s FK Přepeře 2:2, ve 3.kole zvítězila 4:2 nad hřišti týmu FC Hradec Králové B a ve 4.kole minulou sobotu v domácím prostředí porazila SK Benešov po výsledku 3:0.

V dresu FK Ústí nad Labem v nedělním derby nastoupí také několik hráčů, kteří jsou odchovanci Sklářů a nebo již dříve oblékali žluto-modrý dres FK Teplice - brankář Jan Plachý, kapitán Vojtěch Čítek, Daniel Chodora, Marek Vobecký, Jaroslav Zaspal, Jaroslav Benda a také kanonýr David Černý. 

PŘIJĎTE I VY PODPOŘIT SKLÁŘE V NEDĚLI DO POZORKY !

Banner Ustecký kraj Banner Ustecký kraj