13.10.2023 | Novák Jaroslav

V neděli od 11:00 B-tým hostí na Mexiku v derby FK Baník Most - Souš

V NEDĚLI 15. ŘÍJNA 2023 HOSTÍ B-TÝM SKLÁŘŮ V DERBY FAVORIZOVANÉHO REGIONÁLNÍHO RIVALA.

Od 11:00 na přírodním trávníku hřiště přezdívaného Mexiko na teplických Stínadlech odehraje B-tým FK TEPLICE mistrovské utkání 11.kola FORTUNA ČESKÉ FOTBALOVÉ LIGY proti aktuálně třetímu týmu tabulky FK BANÍK MOST - SOUŠ.

FK Baník Most - Souš skončil v uplynulém soutěžním ročníku 2022/23 pod vedením trenéra Daniela Sochora na 10.místě se ziskem 36 bodů a zápasovou bilancí 9 výher - 9 remíz - 12 porážek s celkovým skóre 38 vstřelených a 46 obdržených branek.

Trenérské taktovky na lavičce Baníku se od nové sezóny ujal pan Miloš Sazima. Jde o velmi zkušeného trenéra, který v minulé sezóně dovedl FK Chlumec nad Cidlinou na 5. místo tabulky ČFL. Ve svých předchozích angažmá působil v Olympii Hradec Králové, Viktorii Žižkov, střížkovských Bohemians, Čáslavi nebo Motorletu. Ve své kariéře se stal již dvakrát vítězem ČFL a s týmy Olympie Hradec Králové nebo s Bohemians Střížkov dokázal postoupit do 2. ligy.

FK Baník Most - Souš skvěle vstoupil do nového soutěžního ročníku 2023/24 FORTUNA ČESKÉ FOTBALOVÉ LIGY. V aktuální tabulce je Most na 3.místě hned za dosud suverénními Zápy a jen o skóre druhými Velvary se ziskem 23 bodů z 10-ti odehraných soutěžních kol za 7 výher - 2 remízy a 1 prohru s celkovým skóre 19 vstřelených a 8 obdržených branek.

Aktuálně nejlepším střelcem Baníku je kanonýr Jindřich Novotný se 6 góly, 3 branky má na svém kontě teplických odchovanec Marek Vobecký a také zahraniční akvizice Adin Hananya Jacobovici. Dosud kompletní porci 10 odehraných soutěžních utkání mají na svém kontě hráči - brankář Kryštof Lichtenberg, dále Rudolf Novák, Jindřich Novotný, Vladimír Pátek, Adam Petržílka, Michal Rjaska a Jan Štefko mladší.

Minulý týden v sobotu zvítězil Most v domácím prostředí na Fotbalovém stadionu Josefa Masopusta nad Arsenalem Česká Lípa po výsledku 2:0. Baník rozhodl o svém vítězství dvěma brankami již v úvodní dvacetiminutovce, v 10.minutě se trefil Radek Cibulka #6 a v 17.minutě přidal druhou branku snajpr Jindřich Novotný #7.

Jak hodnotil utkání s Českou Lípou trenér Mostu Miloš Sazima: "Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, vytvořili jsme si několik brankových příležitostí, dvě jsme proměnili. Myslím si, že ve druhé půli už nebylo pochyb, že utkání dotáhneme do vítězství.“ Jak jste spokojen s projevem týmu? "Kluci dneska splnili taktické pokyny téměř do puntíku, odměnou nám je opět čisté konto. Jsme rádi, že málo inkasujeme, jsme schopní dávat góly a díky tomu se mužstvu teď skutečně daří." Co říkáte dobrému umístění v horní polovině tabulky? "Buďme upřímní, že budeme po 10 kolech takto tabulkově postavení, to nečekal asi nikdo, ani já ne. Ale je to zásluha hlavně hráčů, protože jsou schopni to, co po nich s realizačním týmem požadujeme přenášet na hřiště a nese to body."

Most odehrál utkání s Českou Lípou v této sestavě: Lichtenberg #20 - Pátek K #21, Novák #5, Cibulka #6, Petržílka #16 - Vobecký #8 - Štefko #9 (88. Kubeš #19), Jacobovici #24 (63. Radba #22), Glaser #10 (74. Novický #11), Rjaska #17 - Novotný #7 (88. Krukowski #18). Do nedělního zápasu v Teplicích jde mostecký tým aktuálně bez zranění, po jednozápasovém trestu bude k dispozici i stoper Milosz Gluski.

Podaří se rezervě Sklářů pod vedením trenéra Ladislava Jamricha v neděli poprvé v sezóně bodovat v domácím prostředí nebo hosté z Mostu pod taktovkou trenéra Miloše Sazima prodlouží svou aktuálně pětizápasovou vítěznou sérii a dotáhnou se na samotné čelo třetiligové tabulky ?

Nedělní mistrovské utkání 11.kola ČESKÉ FOTBALOVÉ LIGY 2023/24 mezi domácí rezervou FK Teplice a hostujícím týmem FK Baník Most - Souš na přírodním trávníku na teplických Stínadlech bude řídit sedmačtyřicetiletý rozhodčí Vladimír Melničuk se svými asistenty sedmadvacetiletým Davidem Šmatem (AR1) a sedmačtyřicetiletým Petrem Talpášem (AR2). Delegátem utkání je jednašedesátiletý Ladislav Mareška.

Banner Ustecký kraj Banner Ustecký kraj