08.02.2024 | Redakce

V neděli startuje liga, na Stínadla přijede Zlín

V úvodním jarním prvoligovém duelu Teplice v neděli odpoledne (15:00) přivítají FC Zlín. Severočeši jsou po podzimu desátí, mužstvo z města obuvi se topí na předposlední příčce.

V srpnu se Zlínu povedlo nad „skláři" vyhrát 2:1, jejich góly dávali Tkáč a Cedidla, za hosty se až v závěru trefil Tadeáš Vachoušek. „Věřím, že mu porážku oplatíme. Podle mě bude Zlín dobře nachystaný, nejsou to žádní nazdárkové. Hlavně je nesmíme podcenit. Bude to hlavně o nás; o tom, jak se připravíme," ví záložník Lukáš Mareček.

I trenér FK Teplice Zdenko Frťala upozorňuje, že zápas s týmem, který je v tabulce na spodku tabulky, bude těžkým oříškem. Stejně tak zdvihá varovný prst nad ošidným losem, v němž jeho svěřenci hrají čtyři z pěti duelů na Stínadlech. „Všichni víme, o čem sport je. Je nevyzpytatelný, naše soutěž obzvláště je hodně vyrovnaná, i když některé týmy jsou odskočené. Navíc to, že hrajete z prvních pěti utkání čtyři doma, je ne vždy vyhovující. Naopak je to hrozně zavazující."

Pokud by „skláři" zvládli start jara, udělali by velký krok k úspěšnému jaru. „Vstup je nesmírně důležitý, a to nejen pro tým, ale i pro klub, pro fanoušky. Na podzim se nám povedl start a všichni uděláme maximum pro to, abychom proti Zlínu navázali na přípravu a přístupem a výkonem je pozvali na další utkání."

Frťala promluvil směrem k fanouškům, kteří na podzim ukázali, jak skvělí dokáží být. „My si nesmírně vážíme toho, jak se naši fanoušci profilují. Dovolím si říct, že jsme tomu pomohli. Hráči vnímají, že se spojil kotel, že se fandí i venku více než v minulosti. Ta stoupající tendence náš všechny těší a vážíme si jí. Získat fanouška je hrozně těžké, ztratit ho je naopak lehké. Někdy je lépe, když přijde méně fandů, ale jsou aktivní, než když dorazí na top zápasy hezká návštěva, ale je pasivní."

Zlín získal přes zimu čtyři posily. Po Tomáši Schánělcovi, Cletusi Nombilovi a Zviadu Natchkebiovi naposledy získal fotbalistu jménem Kenneth Ikugar. Severočeští fanoušci si ho možná pamatují z působení v Ústí nad Labem. Proti Teplicím nemůže trenér Bronislav Červenka počítat s exteplickým Filipem Žákem, jenž je po operaci kolene. V přípravě „ševci" nedávali góly, což Červenku pochopitelně trápilo. „Potýkáme se s efektivitou a proměňováním šancí. Dělá nám to obrovské problémy. Dostáváme se do docela hodně příležitostí, ale finalizujeme to velice špatně."

Zápas Teplice - Zlín má výkop v nedělní 15. hodinu. Přijďte fandit na Stínadla! Čekat na Vás bude opět i fanzóna pod sektorem 15 od 13:00.




×
Dnes v 17:00 | A-tým
FK Teplice
AC Sparta Praha