11.03.2022 | Redakce

V sobotu nastoupíme v Plzni

​Fotbalové Teplice čeká v sobotu od 18 hodin těžký zápas na hřišti v tabulce druhé Viktorie Plzeň. „Skláři” do něho jdou po dvou nepříliš vydařených duelech, kdy remizovali 0:0 v Olomouci a doma padli 0:1 se Slováckem.

Severočeši si vinou dvou nezdarů v tabulce mírně pohoršili, opět jsou na pozici, která znamená baráž o záchranu ligy. „S tím, jak jsme se prezentovali poslední dva zápasy, spokojeni nejsme. Doufám, že dokážeme navázat na zápasy s Ostravou či Bohemkou,” říká záložník FK Teplice Jan Fortelný, který proti Slovácku kvůli čtyřem žlutým kartám chyběl. Dobře si uvědomuje, že bude muset ubrat ze své agresivity, aby karet tolik nesbíral. „Je to spíš moje koncentrace v hlavě, s tím jsem míval problémy. Byl jsem pak naštvaný sám na sebe. Třeba když se nedaří, nevychází nám taktická příprava, tak je žlutý problém.”

Co je před těžkým duelem v Plzni v hlavě trenéra Jiřího Jarošíka? „Kde je to dnes snadné? Všichni hrají o něco. Každý bod bude dobrý. Teď se začíná lámat chleba. Zachrání se ten, který pro body udělá víc.”

Viktorka z pěti jarních zápasů v lize čtyřikrát vyhrála, jednou remizovala, a to s pražskou Spartou. Formu má tedy mužstvo kouče Michala Bílka parádní a oprávněně myslí na mistrovský titul. Nejlepším střelcem Západočechů je Jean-David Beauguel, dal 11 branek.

Naposledy Plzeň otočila zápas ve Zlíně, vyhrála 2:1. „Nehráli jsme dobře. Soupeř měl lepší pohyb, byl důraznější, dělala nám problémy jeho jednoduchá hra s dlouhými míči do volných prostorů. Také jsme inkasovali. Posledních patnáct minut prvního poločasu bylo v pořádku, vyrovnali jsme a po přestávce skóre otočili z penalty. Domácí si pak vytvořili tlak, ale uskákali jsme to a nepustili je do šancí,” zhodnotil Bílek vítězný zápas.

Fanděte v sobotu „žlutomodrým”! Zápas Plzeň - Teplice začíná v 18 hodin. Utkání bude řídit Marek Radina s asistenty Jiřím Křížem a Janem Hurychem, čtvrtým rozhodčím bude Dominik Starý. U VARu bude Jana Adámková s Martinem Leškou.