06.02.2024 | Redakce

Zimní příprava je u konce, v neděli odstartuje liga!

Teplický tým v neděli zakončil zimní přípravu výhrou 5:0 nad druholigovou Duklou a už v neděli odstartuje jarní část FORTUNA:LIGY proti Zlínu. „Proti Dukle jsme navázali na soustředění v Turecku, kde jsme zvládli jak maďarské Kecskeméti (0:0), tak bulharský Ludogorec (3:1), účastníka Konferenční ligy. Nejen výsledkově, i herně. Proti Ludogorci to nebylo o náhodném gólu, ale hráli jsme s nimi vyrovnaně. I proti Dukle se to splnilo ve všech atributech. Ať herních, nebo že jsme ve druhé půli dali rozdílové branky. I první byla dobrá,“ hodnotil poslední přípravný duel asistent trenéra Ondřej Prášil.

V zimní přípravě dostali hráči od trenérů pořádně do těla, ale i oni samotní si zimní dril pochvalovali. „Příprava byla náročná, ale myslím si, že to je dobře, abychom byli pořádně připravení na jarní část sezóny. Mám z toho dobrý pocit,“ pochvaloval si obránce Jan Knapík.

Kaňkou na zimní přípravě jsou ovšem zranění Filipa Havelka a Matěje Radosty ze soustředění v Turecku. Na soustředění navíc ani neodcestoval Robert Jukl. „Robert Jukl měl natažený sval, neletěl ani do Turecka, ale během týdne dvou by už se měl zapojit. Bohužel zranění Filipa Havelky a Matěje Radosty jsou dlouhodobější, první se v Turecku zranil na začátku kempu, druhý na konci. Havlis bude mít kvůli natrženému vazu v kotníku ještě pět týdnů ortézu, Rady v sobotu podstoupil operaci klíční kosti,“ přibližoval Prášil.

Během zimní přípravy se k tomu postupně zapojilo několik nováčků a povedlo se tak rozšířit kádr žlutomodrých. „Vrátil se nám Roman Čerepkai z hostování, je to gólový hráč, což potvrdil na Slovensku i v generálce. S Ondrou Kričfalušim jsme získali výšku ve stoperech a dobrou rozehrávku, s dalším slávistou Albertem Labíkem levou nohu. A pak je tu brankář Ríša Ludha, který stejně jako ostatní zvýšil konkurenci,“ vnímá pozitivně změny v týmu Ondřej Prášil.

Start jarní části nastane pro FK Teplice v neděli v 15:00, potřeba bude i Vaše podpora, proto doražte na Stínadla v co nejširším počtu! Vstupenky jsou v prodeji ZDE!




×
Dnes v 17:00 | A-tým
FK Teplice
AC Sparta Praha