včera | Kryštof Burger

David Šourek: Chceme se v béčku dostat na vítěznou vlnu

B-tým FK Teplice o víkendu hostí Zápy, proti kterým si chce napravit chuť a naplno bodovat. Před zápasem jsme vyzpovídali hlavního trenéra Davida Šourka.

Minulý týden došlo v některých trénincích ke spojení áčka a béčka. Jak velká je to pro hráče motivace a příležitost?

Každý trénink s A týmem je samozřejmě velkou motivací pro všechny hráče. Zároveň jde o ukázku toho, co některým stále chybí do ligových parametrů.

Po reprepauze došlo k odložení utkání. Jak se využil tento delší čas bez zápasu, muselo se něco měnit?

Tréninkový proces B týmu se nijak radikálně neměnil od klasického programu. Naším úkolem je cílený rozvoj mladých hráčů na základě dlouhodobého konceptu, takže nucená pauza vlivem smutných okolností v některých částech České republiky se nepodepsala na našem tréninkovém plánu.

Vraťme se ještě k poslednímu utkání, které bylo poznamenáno řadou neproměněných šancí. Jak se s tím dá pracovat, když se tým neprosadí ani z vyložených příležitostí?

Z trenérského pohledu jsme neměli hráčům co vytknout. Hráli jsme přesně to, co jsme chtěli. Soupeře jsme vlastně k ničemu nepustili vyjma standardních situací. Vytvořili jsme si velké množství příležitostí. Bohužel se je nepovedlo proměnit, na čemž v tréninku neustále pracujeme. To je už i o samotných hráčích.

Teď béčko bude hostit Zápy. Co od zápasu očekávat?

Nemáme jiná očekávání než jindy. Chceme se dostat na vítěznou vlnu.

Banner Ustecký kraj Banner Ustecký kraj