| 19.5.2024 | AGC Aréna Na Stínadlech
FK Teplice - FC Hradec Králové
15:00
16.05.2024 | Redakce

V neděli všichni na Stínadla, finále skupiny o Evropu je tu!

Na Stínadlech půjde v neděli o hodně! Tepličtí a Hradečtí fotbalisté tu od 15 hodin rozehrají dvouzápasovou sérii o postup do poslední fáze boje o Konferenční ligu. Ve finálovém dvojutkání nadstavbové skupiny o Evropu se skláři utkají s votroky, se kterými v této sezoně dvakrát prohráli.

To, že se Teplicím proti Východočechům výsledkově nedaří, si uvědomuje i trenér Zdenko Frťala. Zároveň ale dodává, že partie je otevřená. „Myslím si, že jsme v těch vzájemných zápasech byli s Hradcem na stejné úrovni v bojovnosti, nasazení. Rozhodly náhodné góly, individuální chyby. Šance jsme měli, ale bohužel góly dával soupeř. Rozhodně nás neválcoval, rozhodly jen ty zmiňované momenty. Není důvod mít obavy, právě naopak. Dvě výhry nad Libercem by nás měly namotivovat. Určitě jsme tým, který je schopný porážet i Hradec Králové."

Frťala votroky v minulosti přivedl zpět do nejvyšší soutěže, navíc v Hradci působili i Trubač nebo Jukl. „Tyhle zápasy jsou pro nás hodně vyhecované," přiznává Daniel Trubač. „Navíc mu máme co vracet," dodává.

V neděli očekává, že se Stínadla slušně zaplní. „Už v Liberci bylo neskutečné, kolik fanoušků za námi přijelo, chtěli bychom jim moc poděkovat! Doufám, že teď na Stínadla v neděli dorazí návštěva jara!"

Také kouč žlutomodrých si přeje mohutnou podporu. „To, co tady nastalo, na mysli mám spojení dvou fanouškovských táborů v kotel Tepličáci, je fantastické. Troufám si tvrdit, že jsme díky tomu nehráli skupinu o záchranu. Přeji si, aby nás hnali co nejvíce jak proti Liberci."

Hradec Králové je momentálně jedním z týmů, které mají v lize nejlepší formu. Trénuje ho David Horejš a slaví s ním úspěchy. Myslí už votroci na pohárovou Evropu? „Nemyslíme na to. Soustředili jsme se na zápas doma s Olomoucí a teď na postup. Cíl byl jasný a motivace byla vrátit se zpátky na Malšák a vyprodat stadion, protože fanoušci jsou fantastičtí. Teď se musíme soustředit na zápas v Teplicích a nekoukat dál,“ tvrdí hradecký kouč.

V neděli bude na Stínadlech také bohatý doprovodný program, ten začne už ve 12:30 velkou fanzónou na umělé trávě, kde bude připraven skákací hrad, esportový koutek, autogramiáda Nemanji Mićeviće, soutěže, občerstvení a k tomu všemu bude také hrát DJ Marty Čonin. Před výkopem utkání pak proběhne proběhne ceremoniál, kdy bude přejmenován sektor 30 na sektor Tomáše Grigara. Permanentky jsou pro tento zápas v platnosti, jednorázové vstupenky jsou v prodeji ZDE.

Tak doražte všichni v neděli na poslední domácí zápas v této sezóně!